Presentatie Webwinkelvakdagen 2019

Op 23 januari 2019 hebben wij de uitkomsten gepresenteerd van de expertgroep “A Gamechanging Organization” van Shopping Tomorrow. Wij (Gamechangerz) zijn aan de slag gegaan met 25 grote retailers om een antwoord te geven op de vraag; Wat zijn de belangrijkste kenmerken en succesfactoren van een “gamechanging” organisatie?

Presentatie webwinkelvakdagen 2019

ING – Agile Way Of Working

ING Netherlands has implemented an agile way of working to deal with customer demands more quickly. This new way of working (in squads/tribes and chapters) gives the teams end-to-end responsibility for a customer functionality.

Zappos is a weird company – and it’s happy that way

At Zappos, an engaging work culture comes first; the company lavishly invests in morale. But what’s the business rationale for spending generously to make employees happy? Economics correspondent Paul Solman visits the eccentric Las Vegas headquarters of Zappos, a company that’s known for its devoted customer service and philosophy of self-management rather than hierarchy.

Patty McCord – HR Manager Netflix

De HR-manager die Netflix’ cultuur schiep: ‘Je bedrijf is geen familie, behandel je medewerkers niet zo’

De bedrijfscultuur van streamingdienst Netflix is een voorbeeld voor velen. HR-manager Patty McCord is mede oprichter van Netflix en  stelde de normen en waarden op. De volwassen cultuur van streamingdienst Netflix is een voorbeeld voor velen.

Veel van de dingen die ze bedacht waren aan het begin van de eeuwwisseling vreemd. Medewerkers konden vakantie nemen wanneer ze wilden, uitgeven wat ze achtte dat nodig was voor het bedrijf en medewerkers kregen standaard meer betaald dan ze bij andere bedrijven zouden krijgen. Wat daar tegenover staat voor Netflix? In de presentatie wordt gerept over negen eigenschappen die medewerkers moeten bezitten: beoordelingsvermogen, communicatie, impact willen maken, nieuwsgierigheid, innovatief, moed, passie, onbaatzuchtig en eerlijkheid.

Tony Hsieh – CEO of Zappos

Klant, klant en nog eens klant, Tony Hsieh CEO van Zappos geeft niet om schoenen maar om klanten. Lees hier meer over deze succesvolle ondernemer…

Ricardo Semler; Interview VPRO Tegenlicht

Bekijk het volledige interview met Ricardo Semler door VPRO Tegenlicht. In de aflevering ‘De kapitale kracht van geluk’ is een portret te zien van Semler. Hier is het hele interview van anderhalf uur te zien. Grotendeels onbewerkt, maar wel opgedeeld in hoofdstukken.

Ricardo Semler is een Braziliaans ondernemer. Hij is de CEO en hoofdeigenaar van Semco SA, een Braziliaans bedrijf dat vooral bekendstaat omwille van zijn radicale vorm van industriële democratie en corporate re-engineering. De omzet van Semco is onder zijn leiding gestegen van US$ 4 miljoen in 1982 tot US$ 212 miljoen in 2003 en zijn innovatieve business management methoden wekken wereldwijd veel interesse op.