ING – Agile Way Of Working

ING Netherlands has implemented an agile way of working to deal with customer demands more quickly. This new way of working (in squads/tribes and chapters) gives the teams end-to-end responsibility for a customer functionality.

Zappos is a weird company – and it’s happy that way

At Zappos, an engaging work culture comes first; the company lavishly invests in morale. But what’s the business rationale for spending generously to make employees happy? Economics correspondent Paul Solman visits the eccentric Las Vegas headquarters of Zappos, a company that’s known for its devoted customer service and philosophy of self-management rather than hierarchy.

Patty McCord – HR Manager Netflix

De HR-manager die Netflix’ cultuur schiep: ‘Je bedrijf is geen familie, behandel je medewerkers niet zo’

De bedrijfscultuur van streamingdienst Netflix is een voorbeeld voor velen. HR-manager Patty McCord is mede oprichter van Netflix en  stelde de normen en waarden op. De volwassen cultuur van streamingdienst Netflix is een voorbeeld voor velen.

Veel van de dingen die ze bedacht waren aan het begin van de eeuwwisseling vreemd. Medewerkers konden vakantie nemen wanneer ze wilden, uitgeven wat ze achtte dat nodig was voor het bedrijf en medewerkers kregen standaard meer betaald dan ze bij andere bedrijven zouden krijgen. Wat daar tegenover staat voor Netflix? In de presentatie wordt gerept over negen eigenschappen die medewerkers moeten bezitten: beoordelingsvermogen, communicatie, impact willen maken, nieuwsgierigheid, innovatief, moed, passie, onbaatzuchtig en eerlijkheid.

Tony Hsieh – CEO of Zappos

Klant, klant en nog eens klant, Tony Hsieh CEO van Zappos geeft niet om schoenen maar om klanten. Lees hier meer over deze succesvolle ondernemer…

Ricardo Semler; Interview VPRO Tegenlicht

Bekijk het volledige interview met Ricardo Semler door VPRO Tegenlicht. In de aflevering ‘De kapitale kracht van geluk’ is een portret te zien van Semler. Hier is het hele interview van anderhalf uur te zien. Grotendeels onbewerkt, maar wel opgedeeld in hoofdstukken.

Ricardo Semler is een Braziliaans ondernemer. Hij is de CEO en hoofdeigenaar van Semco SA, een Braziliaans bedrijf dat vooral bekendstaat omwille van zijn radicale vorm van industriële democratie en corporate re-engineering. De omzet van Semco is onder zijn leiding gestegen van US$ 4 miljoen in 1982 tot US$ 212 miljoen in 2003 en zijn innovatieve business management methoden wekken wereldwijd veel interesse op.

Daniel Pink – Surprising truth about what motivates us

Vergeet alles wat je weet over hoe je mensen moet motiveren, het zit anders in elkaar dan je dacht. Het geheim van goed presteren, plezier en zin in je leven en werk is de intrinsieke motivatie. Dat is je diepe wens om je eigen leven te bepalen, nieuwe dingen te leren en te creëren en bij te dragen aan zinvolle zaken.